Koji SARMs-ovi su najbolji za cutting: Andarine i Stenabolic

SARM-ovi ili selektivni modulatori androgenih receptora su popularna alternativa steroidima za bodibildere i sportiste. Oni funkcionišu selektivno ciljajući androgene receptore u telu, što može dovesti do rasta mišića, gubitka masti i poboljšane sportske performanse.

 

Kada je reč o definisanju mišića, SARM-ovi mogu biti posebno korisni za očuvanje mišićne mase prilikom gubitka masti. Dva SARM-a koja se često preporučuju za definisanje mišića su Andarine i Stenabolic. U ovom članku, detaljno ćemo pogledati ove SARM-ove i kako vam mogu pomoći u postizanju vaših ciljeva u definisanju mišića.

 

Šta su Andarine i Stenabolic?

Andarine i Stenabolic su dva selektivna modulatora androgenih receptora (SARM-ovi) koji su razvijeni krajem 1990-ih i početkom 2000-ih. Originalno su bili namijenjeni za liječenje medicinskih stanja kao što su osteoporoza, gubitak mišića i hipogonadizam.

 

Andarine, takođe poznat kao S-4, prvi put je sintetisan od strane japanske farmaceutske kompanije Kaken Pharmaceuticals. Dizajniran je da selektivno cilja androgene receptore u koštanim i mišićnim tkivima, smanjujući rizik od nuspojava povezanih sa tradicionalnim steroidima. Međutim, klinička ispitivanja su obustavljena zbog zabrinutosti oko potencijalnih sigurnosnih problema.

 

Stenabolic, takođe poznat kao SR9009, razvijen je od strane tima istraživača na Scripps Research Institute u Floridi. Dizajniran je da poboljša metaboličku funkciju aktiviranjem proteina nazvanog Rev-ErbA, koji igra ključnu ulogu u regulisanju cirkadijanskog ritma i metabolizma tijela. Studije na životinjama su pokazale da Stenabolic može povećati izdržljivost, smanjiti tjelesnu masu i poboljšati sportske performanse, ali klinička ispitivanja na ljudima još nisu sprovedena.

 

Uprkos njihovim medicinskim počecima, Andarine i Stenabolic su stekli popularnost u fitnes zajednici zbog svoje sposobnosti poboljšanja mišićne mase i smanjenja tjelesne masti, posebno tokom ciklusa smanjenja tjelesne mase. Trenutno se klasifikuju kao istraživačke hemikalije i nisu odobrene od strane FDA za ljudsku upotrebu. Važno je napomenuti da dugoročna sigurnost i efikasnost ovih jedinjenja nisu u potpunosti proučavane, te njihova upotreba nosi neke rizike i potencijalne nuspojave. Preporučuje se da se koriste pod nadzorom medicinskog stručnjaka.

 

Kako Andarine i Stenabolic funkcionišu za proces rezanja?

Kada je u pitanju proces rezanja, Andarine i Stenabolic mogu biti posebno korisni u očuvanju mišićne mase dok se istovremeno eliminiše mast. Andarine deluje selektivno na androgene receptore u telu, što može pomoći u povećanju sinteze proteina i rasta mišića, dok istovremeno smanjuje masti u telu. Sa druge strane, Stenabolic radi tako što povećava potrošnju energije i poboljšava metaboličku funkciju, što može pomoći u povećanju gubitka masti, kao i u poboljšanju izdržljivosti i sportske performanse.

 

Kako koristiti Andarine i Stenabolic za smanjenje tjelesne mase

Kada je u pitanju upotreba Andarine i Stenabolika za smanjenje telesne mase, važno je slediti preporučene smernice doziranja i trajanja ciklusa. Opšte je preporučeno da ciklus Andarine traje između 8 i 12 nedelja, sa dozom od 25mg do 50mg dnevno. Ciklusi Stenabolika obično traju između 6 i 8 nedelja, sa dozom od 20mg do 30mg dnevno.

 

Prednosti korišćenja Andarine i Stenabolic SARM-ova za rezanje

 

Postoji nekoliko prednosti korišćenja Andarine i Stenabolic SARM-ova za rezanje, uključujući:

 

 • Povećana mišićna masa i snaga
 • Smanjenje telesne masti
 • Poboljšana izdržljivost i sportska performansa
 • Poboljšana metabolička funkcija
 • Smanjena upala u telu
 • Poboljšano kardiovaskularno zdravlje

 

Nuspojave Andarine i Stenabola

Iako se Andarine i Stenabol smatraju sigurnim kada se koriste prema uputstvima, mogu izazvati neke nuspojave. Česte nuspojave Andarina uključuju:

 

 • Promene vida (posebno noću)
 • Glavobolje
 • Mučninu
 • Bolove u mišićima

 

Česte nuspojave Stenabola uključuju:

 

 • Nesanicu
 • Umor
 • Mučninu
 • Glavobolje

 

Zaključak

Andarine i Stenabolic su dva popularna SARM-a koja mogu biti efikasna za rezanje tijela. Oni djeluju selektivno na androgene receptore i poboljšavaju metaboličku funkciju, što može pomoći u povećanju mišićne mase, smanjenju tjelesne masti i poboljšanju sportskih performansi. Iako mogu izazvati neke nuspojave, kada se koriste prema uputama, mogu biti sigurna i efikasna alternativa tradicionalnim steroidima za postizanje mršave i mišićave građe tijela. Kao i kod svakog dodatka prehrani, važno je konzultirati se s liječnikom prije upotrebe Andarine i Stenabolic-a za rezanje tijela.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *