Koji je najispitaniji sarms

 

Mnogi nas pitaju-koji je najispitaniji sarms?

 

Jedan od najviše ispitanih SARMs-a (Selective Androgen Receptor Modulators) je Ostarine (MK-2866). Ostarine je bio pod istraživanjem od strane farmaceutske kompanije GTX Inc. i kliničke studije su pokazale da je efikasan u povećanju mišićne mase, snage i izdržljivosti, kao i u smanjenju masnoće tijela. To je bio jedan od prvih SARMs-a koji su prošli klinička ispitivanja i bio je u fazi III kliničkih ispitivanja za liječenje fraktura kostiju i osteoporoze.

Drugi SARMs koji su također dobili dosta pažnje su Andarine (S4) i Ligandrol (LGD-4033). Andarine je bio studiran za povećanje mišićne mase i snage, dok je Ligandrol bio studiran za povećanje mišićne mase i smanjenje masnoće tijela.

Treba napomenuti da SARMs još uvijek nisu dobili odobrenje od FDA-e (Američke agencije za hranu i lijekove) i da se smatraju nereguliranim proizvodima. Klinička ispitivanja još uvijek traju i potrebno je još istraživanja kako bi se potvrdilo njihovo djelotvorno i sigurno korištenje.

Uprkos tome upotreba sarmsa medju sportistima je veoma rasirena jer zelja za dobrim izgledom i performancama je uvek nadvladavala oprez.Kao veliki plus koriscenju sarmsa dolazi iz veoma dobrih iskustava sa sarmsom tako da po blogovima,youtube  mozete naci puno testimonialsa kako je upotreba sarmsa bezopasna https://www.youtube.com/watch?v=sjPEqElz9IA

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *