Koji su najbolji SARMS za dobijanje mase?

 

Koji su najbolji SARMS za dobijanje mase je jedno od najcescih pitanja 

Da li se borite da izgradite mišićnu masu čak i nakon što provodite sate u teretani? Da li ste umorni od gledanja malo ili nimalo rezultata uprkos vašim naporima? Odgovor na vaše probleme može ležati u SARMS (selektivnim modulatorima androgenih receptora), popularnom dodatku ishrani koji koriste bodibilderi i fitness entuzijasti širom sveta.

 

U ovom članku ćemo se detaljnije upoznati sa svetom SARMS-a i odgovoriti na goruće pitanje koje muči svakog bodibildera: Koje su najbolje SARMS supstance za dobijanje mišićne mase? Pružićemo dubinsku analizu najpopularnijih SARMS supstanci na tržištu, njihove prednosti i mane. Na kraju ovog članka, imaćete sveobuhvatno razumevanje najboljih SARMS supstanci za dobijanje mišićne mase i kako one mogu da vam pomognu u postizanju vaših ciljeva u bodibildingu.

 

Najbolji SARMS za Bulking?

Bulking se odnosi na period kada bodibilderi ciljaju da povećaju mišićnu masu kombinacijom ishrane i vežbanja.

SARMS, ili selektivni modulatori androgenih receptora, su vrsta lekova za poboljšanje performansi koji mogu pomoći u ovom procesu.

 

Najbolji SARMS za povećanje mišićne mase uključuju RAD140, ibutamoren i Ligandrol. Hajde da ih malo detaljnije pogledamo.

 

RAD140 (Testolone)

RAD140 je poznat po svojoj sposobnosti da brzo poveća mišićnu masu i snagu. Preporučena doza je 10-20mg dnevno tokom perioda od 8-12 nedelja. Međutim, važno je napomenuti da RAD140 može imati potencijalno negativne nuspojave, uključujući smanjenje testosterona i gubitak kose. Preporučuje se umanjiti ove efekte korišćenjem post-ciklus terapije.

 

Ibutamoren (MK-677)

Ibutamoren je non-peptidni sekretagog rasta hormona koji stimuliše oslobađanje hormona rasta i faktora sličnih insulinu 1 (IGF-1). To dovodi do povećanja mišićne mase, smanjenja masnog tkiva i poboljšanja vremena oporavka. Preporučene doze se kreću od 10-25mg dnevno u periodu od 8-12 nedelja. Najčešći neželjeni efekat ibutamorena je povećan apetit, pa je važno pratiti unos kalorija.

 

Kratka istorija Ibutamoren i Rad 140

Ibutamoren, takođe poznat kao MK-677, razvijen je od strane farmaceutske kompanije Amgen u 1990-ima kao tretman za nedostatak hormona rasta. Međutim, kasnije je otkriveno da Ibutamoren može stimulisati proizvodnju faktora rasta sličnog insulinu 1 (IGF-1) i povećati mišićnu masu i snagu.

 

RAD140, ili Testolone, razvijen je od strane Radius Health u ranim 2000-ima kao potencijalni tretman za gubitak mišićne mase i gubitak kostiju. On deluje selektivno ciljajući androgene receptore u telu da bi povećao mišićnu masu i snagu, bez potencijalno negativnih nuspojava tradicionalnih anaboličkih steroida.

 

Ibutamoren i RAD140 postali su popularni među bodibilderima i sportistima zbog njihovog potencijala u povećanju mišićne mase i snage, s minimalnim negativnim nuspojavama. Međutim, važno je napomenuti da dugoročni efekti ovih jedinjenja još uvek nisu potpuno razumljivi i njihova upotreba treba biti oprezna.

 

Ibutamoren i RAD140 predstavljaju obećavajuće mogućnosti za potencijalne tretmane gubitka mišićne mase i nedostatka hormona rasta, kao i za sportiste i bodibildere koji žele maksimizirati svoje povećanje mišićne mase i snage.

 

Poređenje Ibutamoren i RAD140

Ibutamoren (poznat i kao MK-677) i RAD140 (Testolone) su selektivni modulatori androgenih receptora (SARMs) koji su stekli popularnost među bodibilderima i sportistima zbog njihovog potencijala da povećaju mišićnu masu i snagu.

 

Jedna ključna razlika između Ibutamorena i RAD140 je mehanizam delovanja. Ibutamoren deluje tako što povećava nivo hormona rasta i faktora sličnih insulinu 1 (IGF-1) u telu, što može da promoviše rast mišića i gubitak masti. RAD140, sa druge strane, selektivno se vezuje za androgene receptore u telu, promovišući rast mišića i kostiju.

 

Kada je u pitanju doziranje, Ibutamoren se obično uzima u dozama od 10-25mg dnevno u periodu od 8-12 nedelja, dok se RAD140 obično uzima u dozama od 10-20mg dnevno u periodu od 8-12 nedelja. Oba SARM-a mogu da obezbede značajne dobitke u mišićnoj masi i snazi, ali je važno napomenuti da veće doze mogu da povećaju rizik od negativnih efekata.

 

Kada je reč o potencijalnim neželjenim efektima, kako Ibutamoren, tako i RAD140 mogu da izazovu potiskivanje testosterona, što može dovesti do smanjenog libida, umora i gubitka mišića.Treba naglasi

Važno je pratiti nivo testosterona tokom i nakon upotrebe SARM-a i koristiti post-ciklus terapiju kako bi se ublažili potencijalni negativni efekti.

 

Još jedan potencijalni neželjeni efekat Ibutamorena je povećan apetit, što može dovesti do povećanja telesne težine. Ovaj efekat može biti poželjan za neke korisnike koji žele da se udebljaju, ali može biti problematičan za druge.

 

Ukupno gledano, i Ibutamoren i RAD140 mogu da obezbede značajne benefite u pogledu povećanja mišićne mase i snage, ali korisnici treba da budu svesni potencijalnih neželjenih efekata i preduzmu korake kako bi ih ublažili. Važno je konsultovati se sa zdravstvenim stručnjakom pre početka upotrebe SARM-a i pažljivo pratiti bilo kakve promene u telu tokom i nakon upotrebe.

 

Koji je sigurniji: Ibutamoren ili Rad 140?

Oba Ibutamoren i RAD140 su selektivni modulatori androgenih receptora (SARM) koji su poznati po svojoj sposobnosti da povećaju mišićnu masu i snagu. Međutim, što se tiče sigurnosti, Ibutamoren se generalno smatra sigurnijim izborom od dva.Kad kazemo sigurniji misli se na manju mogusnost da suspresuje prorodnu proizvodnju testosterona.

Ako se to i desi suspresija je PRIVREMENA i imate dve opcije:ili da ostavite telo da se samo oporavi sto sigurno hoce za dve -tri nedelje u proseku.Ili da koristite neke blaze oblike pct-a i pomognete i ubrzate oporavak.Koliko ovo strasno zvucalo nekom ko se ne razume -ako je to jedina nuspojava to zaista nije nista strasno.Vise stete napravi prekomerno konzumiranje alkohola svako vikend nego upotreba sarmsa.

Sarms nisu steroidi i neuporedivo su sigurniji od njih!

 

Ibutamoren djeluje tako što povećava nivo hormona rasta u tijelu, sto dovodi  do povećanja mišićne mase i poboljšanja gustoće kostiju. Pokazao se relativno sigurnim u kliničkim ispitivanjima, s malo prijavljenih nuspojava. Međutim, dugoročna ispitivanja o sigurnosti Ibutamorena još uvijek nedostaju.

 

RAD140, s druge strane, može imati potencijalno negativne nuspojave, uključujući suzbijanje testosterona i gubitak kose, kao što je ranije spomenuto. Važno je napomenuti da je dugoročna sigurnost RAD140 još uvijek nepoznata, s obzirom da nije bilo mnogo kliničkih ispitivanja na ovom SARM.Svakako medju korisnicima RAD 140 se generalno smatra novijom i sigurnijom formulom nego veoma popularni Ligandrol 

Ukupno gledano, iako oba Ibutamoren i RAD140 imaju svoje potencijalne koristi za izgradnju mišića i snage, Ibutamoren se smatra sigurnijim izborom zbog svojih relativno niskih prijavljenih nuspojava. Međutim, kao i kod svakog dodatka ili lijeka, važno je konzultirati se s medicinskim stručnjakom prije početka korištenja.

 

Potrebna je li nam PCT (post-ciklus terapija) nakon upotrebe

Post-ciklusna terapija (PCT) često se preporučuje nakon upotrebe selektivnih modulatora receptora androgena (SARM) kako bi se pomoglo da se umanje eventualni negativni sporedni efekti i da bi se pomoglo telu da se oporavi od upotrebe ovih jedinjenja.

 

Kada je u pitanju RAD140 (Testolone), PCT može biti neophodna ako se koriste veće doze, jer to može potencijalno dovesti do suzbijanja testosterona. Međutim, ako se RAD140 koristi u nižim dozama i u kraćim periodima, PCTverovatno neće biti neophodna.Svakako svaciji organizam je drukciji u nekoj meri tako da moze se desiti da nekome PCT treba a nekom ne .

Sta raditi kao prevencija da smanjimo eventualnu potrebu za pct-em?

-Uzimajte dosta cinka i magnezijuma tokom ciklusa -preporucujemo kvalitetnije SOLGAR ili TERRA NOVA  ali moze bilo koji kvalitetniji

-koristite neki od tribullus terestris preparata

-koristite nesto od preventivnih pct-a sa naseg sajta koa sto je testo booster

 

Sa druge strane, Ibutamoren (MK-677), koji nije tehnički SARM, ali se često grupiše zajedno sa njima, smatra se relativno sigurnim jedinjenjem sa niskim rizikom od negativnih sporednih efekata. Ibutamoren deluje tako što stimuliše prirodnu proizvodnju hormona rasta u telu, umesto da direktno cilja androgene receptore kao što to čine tradicionalni SARM. Zbog toga, PCT generalno nije neophodna nakon upotrebe Ibutamorena

Zaključak

Ako želite da povećate mišićnu masu i poboljšate svoju telesnu formu, SARMS mogu biti održiva alternativa tradicionalnim anaboličkim steroidima. Međutim, važno je razumeti potencijalne neželjene efekte i pravni status pre upotrebe. Kao i sa bilo kojim lekom za poboljšanje performansi, preporučuje se konsultovati se sa zdravstvenim profesionalcem pre upotrebe.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *